Belföld

Újraszámolták a szavazatokat Győrben: Borkai maradt a polgármester

Fotó: Kummer János
Fotó: Kummer János

Hosszas felülvizsgálati eljárás után hétfőn késő este befejeződött az győri polgármester-választás szavazatainak újraszámolása.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Iroda weboldalán található határozat szerint a múlt vasárnap Borkai Zsolt korábbi fideszes polgármester kapta a legtöbb voksot.

A másodfokon eljáró területi választási iroda helyben hagyta a korábban kihirdetett eredményt, de módosította a szavazatszámokat.

Az önkormányzati választás napján kihirdetett eredmény szerint a szex és korrupciós botrányba keveredett Borkai Zsolt 641 szavazatos különbséggel nyert, 19 312 szavazatot, az ellenzéki Glázer Tímea pedig 18 671-et kapott.

Az újraszámlálás után mindkettejüknek kevesebb érvényes szavazata lett: Borkainak 19 305, Glázernek pedig 18 661.

A szavazatok újraszámlálása csütörtökön kezdődött, de az eljárásról napokig csak azt lehetett tudni, hogy a város 96 választókörzetének negyedében péntekre végeztek a vizsgálattal, és ott csak néhány szavazateltérést találtak.

A DK, az MSZP, a Momentum, az LMP és a Jobbik alkotta összefogás két képviselője Győrben az önkormányzati választás után, hétfőn jelentette be, hogy kezdeményezik a polgármesteri szavazólapok újraszámlálását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik