Belföld

Népszavazás jöhet az atlétikai stadionról és a vagyonnyilatkozatokról

Stadionstop és vagyonellenőrzés – Népszavazás jöhet

jelentette be Facebookon az LMP-ből jogtalanul kizárt Kassai Dániel önkormányzati képviselő. A népszavazást azzal a Hadházy Ákossal közösen viszik, akinek erről a hétfői napról volt egy emlékezetesebb akciója is.

A lófasz is majdnem előkerült Orbán beszéde közben
Hadházy Ákos „a lónak a faszát” felirattal is készült.

A független képviselő közölte, hogy a Kúria neki adott igazat egy népszavazási kérdés hitelesítésével kapcsolatban, amint letelik az önkormányzati
választásoktól számított 40 nap, november 23-án megkezdik az aláírásgyűjtést két kérdésben:

  • „Egyetért-e Ön azzal, hogy 2023. január 1-ig a 38086/78 helyrajzi számú Kvassay Jenő út, Ráckevei-Soroksári Dunaág, Duna folyam, MÁV Kelenföld-Keleti pályaudvar vasútvonal által határolt területre atlétikai stadion ne épüljön?”
  • „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés írja elő a törvény alapján vagyonnyilatkozat-tételre kötelezett személyek vagyonnyilatkozataiban foglaltak helytállóságának rendszeres, kötelező, a hatósági nyilvántartásokban foglalt adatokkal való összevetéssel történő vizsgálatát?”

A kérdések elsőre bonyolultnak tűnnek, de elég konkrét dolgokról szólnak: az elsővel Hadházy azt akadályozná meg, hogy megépüljön az atlétikai vb-re tervezett stadion, a másodikkal pedig el akarják érni, hogy ellenőrizzék a vagyonbevallások valóságtartalmát.

Utóbbi a Borkai-ügy miatt különösen aktuális

– jegyezte meg Hadházy Ákos, aki először mutatta be a győri polgármester felesége nevén lévő birtokot.

A két független politikus várja pártok csatlakozását az aláírásgyűjtéshez.

Mondtam, hogy a parlamenten kívül kell szerveződni, és így is teszünk: hamarosan két népszavazási kérdésben indul el az…

Közzétette: Hadházy Ákos – 2019. október 21., hétfő

Kiemelt kép: Kassai Dániel / Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik