Belföld

Hét év fegyházat kapott a férfi, aki egy szál cigarettáért akart megölni egy fiatalt

A Szolnoki Törvényszék hét év fegyházra ítélte azt a negyvenes éveiben járó büntetett előéletű férfit, aki késsel fenyegetőzve követelt magának cigarettát fiataloktól tavaly decemberben Mezőtúron.

A három fiatal a Kossuth téri buszmegálló mellett, az egyik padon beszélgetett, amikor a részeg férfi megállt mellettük, és cigarettát kért. Egyikük azt válaszolta, hogy nem dohányoznak, amitől a férfi dühös lett, „ezt még megbánod” kiáltotta, és kést rántott. A két lány a pad mögötti parkba szaladt. A fiú nem mozdult. A férfi a feje fölé emelte a kést, és szúrt, de fiú elkapta és nem eresztette a csuklóját.

Ekkor tovább fenyegetőzött. Azt mondta a fiúnak, hogy elvágja a torkát, ha nem ad neki cigarettát. A rémült fiatal azt válaszolta, hogy inkább vigye el a pénztárcáját, amire a férfi azt mondta, hogy inkább „megmártja benne a kést”. A fiú ekkor összegyűjtve minden bátorságát, ellökte magától, és a társai után a parkba menekült.

A támadó ellen tavaly decemberben emelt vádat a Mezőtúri Járási Ügyészség. A Mezőtúri Járásbíróság pedig négy hónappal később 7 év fegyházra ítélte és 7 évre eltiltotta a közügyektől az elkövetőt.

Az ítélet ellen a férfi elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett, védője szintén a felmentését kérte, míg az ügyész a kiszabott büntetést kevesellve súlyosításért fellebbezett. A Szolnoki Törvényszék azonban helybenhagyta az ítéletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik