Belföld

Borkai nem egy nagymenő a vagyonnyilatkozata alapján

Borkai Zsolt a vagyonnyilatkozata alapján nem tűnik egy kiugróan vagyonos embernek. Az orgiákról, luxusnyaralásokról elhíresült győri polgármesternek van ugyan hét saját ingatlana, de a hivatalosan bevallott jövedelme nagyon szerénynek tűnik egy ilyen felső kategóriás pénzszóró életvitelhez, különösen hogy még 10 milliós tartozása is van.

Borkai Zsolt vagyonnyilatkozatába a hvg.hu kért betekintést, mivel a győri polgármesteri hivatal nem teszi azt közé az interneten. A lap így is csak az aktuális változatot nézhette meg, mert a korábbiakat visszaadták Borkainak, így lehetetlen nyomon követni abban a változást.

Borkai Zsolt a házastárshoz, illetve a vele közös háztartásban élőhöz nem írt be senkit.

Borkainak hét ingatlan van a nevén, négy győri és három sokorópátkai. Győrben található

  • egy 640 négyzetméteres építési telke, melynek fele részben tulajdonosa 1989 óta,
  • egy 639 négyzetméteres telke, rajta egy 108 négyzetméteres családi ház, mely fele részben az övé 1993 óta,
  • egy 65 négyzetméteres lakóháza, 4/6-od tulajdoni arányban, 2010 és 2017-es örökléssel került hozzá,
  • és egy 17 négyzetméteres garázsa, melyet szintén 2017-ben örökölt.

Ezek az ingatlanok egyébként – a garázs kivételével – szerepeltek a politikus utolsó 2014-es országgyűlési képviselői vagyonbevallásában is.

Sokorópátkai ingatalon újabb szerzemények, ott három szántója van, melyből kettőt 2016-ban, egyet 2018-ban vett, az összterület 23 771 négyzetméter, vagyis 2,37 hektár. Nagy értékű ingóság nincs a nevén. Az illetményalap hat havi összegét meghaladó készpénzhez beírt 15 millió forintot, amelyet 2017-ben örökölt.

Banknak 10,5 millióval tartozik. Ez a tartozás is megvan 2014 óta.

Rendszeres jövedelemként olimpiai járadékot (297 ezer) és polgármesteri fizetést (kicsit több mint 1 milliót) kapott 2018-ban. A vagyonnyilatkozata szerint gazdasági társaságban nincs érdekeltsége.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik