Belföld

Balatonfüredi luxustársasházba tömörültek a Borkai-éra nagy nyertesei

Több ingatlana is van a győri polgármester barátjának, Rákosfalvy Zoltánnak Balatonfüred központjában. Az ügyvéd, amellett, hogy a Balaton partján, Polt Péter legfőbb ügyész szomszédságában van luxusapartmana, Balatonfüred főútja mellett is felhúzott egy komolyabb ingatlant.

A többlakásos épületegyüttesről az Index azt írta, hogy ott nemcsak az évek óta Borkai Zsolt kegyeit élvező ügyvéd rendelkezik lakással. A másik három lakásban is a győri polgármestert körülvevő üzletembereknek vannak érdekeltségeik. A tulajdoni lapokon Bolla Péter, Somogyi János és Gasztonyi László, vagy családtagjaik neve szerepel.

A Borkai-botrányt kirobbantó blog szerzője korábban ezekre az üzletemberekre úgy hivatkozott, mint akik egész Győrt „behálózták” és „szétlopták”. Rákosfalvy gazdagodásával és a Borkait támogató Somogyi János milliárdossal sokat foglalkozott a sajtó.

A balatoni ház tulajdonosai között szerepel Gasztonyi László is, akit a blog szintén Borkai Zsolt kiruccanásainak szereplőjeként emlegetett, és aki a győri közbeszerzések gyakori nyertese. Cége, a Vill-Korr Hungária Kft. azon a 2010-es, hódmezővásárhelyi közvilágítási tenderen sietett Tiborcz István segítségére, amely prototípusként szolgált az Elios meneteléséhez. A Vill-Korr építhette ki a Budavári Palota, a budapesti Nemzeti Színház, a Budapesti Műszaki Egyetem és a Sándor-palota díszkivilágítását. A sok megbízásnak köszönhetően Gasztonyinak bérelt helye lett a leggazdagabb magyarok százas listáján.

A telek negyedik luxusapartmanjának tulajdonosai pedig annak a Bolla Péternek a gyerekei, akit a blog csak Borkai Zsolt mestereként emleget. A blog szerzője szerint Borkai

Bollától sajátította el azokat a módszereket, hogyan kell polgármesterként adott helyzetben úgy eljárnia, vagy döntenie, hogy a szűk környezetében lévők hozzáférjenek a közpénzhez.

A győri kabinetfőnök időközben kegyvesztett lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik