Belföld

A fideszes kampány tanulságaira kíváncsi egy telefonos közvélemény-kutatás

Az Amygdala közvélemény-kutató intézet most a választások tanulságát méri, írja az Index. A lap birtokába került hangfelvétel szerint a kötelező kérdéseken kívül (szavazott-e, ha igen, kire, mikor döntötte el, kire szavaz, kire szavazott a parlamenti választáson, illetve most kire szavazna) olyan kérdések hangzanak el, amik a Fidesznek lehetnek érdekesek jelenleg.

Titkosított számot hívott fel a Fidesznek segítő aktivista
A XVI. kerület polgármesterének és a kormánypárt egyéni képviselőjelöltjeinek segítő nő érthetetlen módon jutott el olvasónkhoz.

A hívás során rákérdeznek arra, hogy ha Orbán Viktor kampányolt volna Tarlós Istvánnal, valószínűbb lett volna-e, hogy az illető rászavaz, illetve arra is kíváncsiak, hogy valaki szavazatával egy jelölt mellett/ellen, vagy a kormány mellett/ellen szavazott.

A hívott félnek válaszolni kell arra is, a szavazását mennyire befolyásolták a korrupciós ügyek, illetve Borkai Zsolt győri polgármester ügye is szóba kerül, ezzel kapcsolatban azt szeretnék megtudni, hogy le kellett volna-e mondania Borkainak, vagy magánügy, ami történt.

A tízperces kérdezés során mérik ezen kívül, mennyire volt hatékony Tarlós István és Karácsony Gergely kampánya, a választó milyen reklámokkal találkozott, illetve kapott-e levelet, telefonhívást, emailt a főpolgármester-jelöltektől, valamint látott-e online hirdetést tőlük.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik