Belföld

Műtét közben lett rosszul egy orvos a Semmelweis Egyetemen

Műtét közben lett rosszul egy orvos hétfőn a Semmelweis Egyetem egyik műtőjében, mivel már a mobilklímákat is leszerelték – írja a Magyar Hang. A lap szerint a műtőkben a kánikula már „csak” 26-28 fokig melegszik a levegő, ám a páratartalom és a bűz elviselhetetlen, néhány héttel ezelőtt ráadásul az átmeneti megoldásnak szánt mobilklímákat is eltávolították, miközben a működésképtelen beépített szellőztető rendszerhez azóta sem nyúltak.

A lap arról is ír, hogy a – a mobilklímák és a levegőcsere teljes hiánya miatt – magas páratartalom amellett, hogy drasztikusan növeli a fertőzésveszélyt, elviselhetetlen munkakörülményeket okoz, és árt a műtőben használatos méregdrága berendezéseknek is.

A helyzet elviselhetetlen, a dolgozók nem jutnak oxigénhez, a levegő büdös, széndioxiddal, altatógázzal és emberi szövetek égett szagával telített. Mindez olyan páratartalommal párosul, mintha egy esőerdőben lennénk. Mindenki rosszul van, a műtős személyzet gyengélkedik, az egyik orvos több órára kidőlt

– idézi forrását a Magyar Hang, amelynek kérdéseire azonban a Semmelweis Egyetem nem válaszolt.

A cikk megjelenése után az egyetem végül közleményben azt tudatta szerkesztőségünkkel, hogy a nőgyógyászati klinika műtőiben maximum 22-23 fokig emelkedik a hőmérséklet, a klinika Üllői úti részlegében folyamatban van egy új klímarendszer kiépítése, a munkák várhatóan a jövő év elején kezdődnek. A klinika egyik orvosát valóban leváltották műtét közben, de szédülése a közlemény szerint nincs összefüggésben a terem klimatizáltságával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik