Belföld

Kubatov Gábor: Az ellenzéki nász mézeshetei gyorsan elmúlnak majd

A Délmagyar rövid interjút készített Kubatov Gáborral, a Fidesz alelnökével, aki aktívan részt vett a szegedi jobboldal újjászervezésében és magában a választási kampányban is.

Nemesi Pál, a Fidesz-KDNP által támogatott, szegedi, „független” polgármester a szavazatok csupán 36,41 százalékát tudta megszerezni, ezzel szemben Botka László a voksok több mint 60 százalékát begyűjtötte. Kubatov mégis látja a pozitívumokat:

Egy remek jelölttel, és egy nagyon jó képviselőjelöltekből álló csapattal növeltük a szavazatszámunkat 2014-hez képest. Azt gondolom, ez a Szeged már nem ugyanaz, mint azelőtt volt. Tudom, hogy sok jobboldali ember Szegeden most csalódott és ez érthető, de higgyék el, nem szabad föladni, elkeseredni. Ma már szerintem büszkén lehet és kell vállalni, hirdetni a konzervatív, polgári értékrendet és elveket.

Mindenkit biztosított arról, hogy folytatják azt a munkát amit elkezdtek, „az építkezés nem áll meg”. Szerinte mindenki számára nyilvánvaló lesz, hogy Botka László és csapata leváltható, egy sokkal jobbra. Kubatov úgy látja, Szeged újraválasztott polgármesterét „csak a hatalom és a pozíció érdekli, számára az az első”.

Az ellenzéki összefogás vagy a nász mézeshetei gyorsan elmúlnak majd és eljön az osztozkodás ideje. Ugye senki nem gondolja, hogy ez simán, harcok és viták nélkül, csendben fog zajlani? Számukra a hatalom a lényeg, szélsőbaltól az antiszemitákig. Szegedről is halljuk, hogy számtalan alpolgármester és rengeteg tanácsnok lesz Botka alatt a jövőben

– nyilatkozta Kubatov, aki az országos eredményekről is beszélt:

Talán kevesen tudják rólam, de én a számok, a tények erejében hiszek. Ezek pedig azt mutatják, hogy több szavazatot szerzett a Fidesz országosan, mint legutóbb, a 2014-es önkormányzati választáson, de többen támogattak minket, mint a tavaszi EP-voksoláson. Az egyetlen különbség, hogy az ellenzék most teljesen összeállt, így az antiszemita párttól a liberálisokon át a szélsőbaloldalig egyfelé szavaztak a támogatóik.

kiemelt kép: Ivándi Szabó Balázs/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik