Belföld

Eltörte a szomszéd bordáit egy kerti partira összejött baráti társaság Hódmezővásárhelyen

A Csongrád Megyei Főügyészség letartóztatását indítványozta annak a három hódmezővásárhelyi férfinek, akik úgy megverték a szomszédjukat szombaton, hogy életveszélyes sérülésekkel kellett kórházba szállítani.

A gyanúsítottak egyike kerti partit szervezett amelyre a barátait, többet között a két gyanúsított társát is meghívta. A délután folyamán szeszesitalt fogyasztottak, melynek során szóba került, hogy az egyik szomszéddal huzamosabb ideje haragosabb viszonyban áll a házigazda, akivel azután a délután folyamán szóváltás is kialakult.

Minderre a gyanúsítottak úgy reagáltak, hogy meglátogatták a szomszédot és arcon ütötték. Ezt követően a földre kerülő lakót magára hagyták és visszamentek a kerti partira. Amikor látták, hogy a szomszéd elmegy hazulról elhatározták, hogy ráijesztenek és megleckéztetik. Követni kezdték, majd egy parkban mindhárman rátámadtak.

Az első ütésektől földre kerülő embert mindannyian ütni, rúgni kezdték az arcán, illetőleg testszerte is. Ezt követően otthagyták a vérző szomszédot, majd visszamentek a kerti partira.

Ezzel azonban még nem volt vége a megvert ember megpróbáltatásainak. Az összevert szomszéd hazament és a fájdalmai ellenére lefeküdt aludni, ám nem sokáig pihenhetett. A három férfi ugyanis este 11 óra körül ismét megjelent nála és ismét összeverte. A szerencsétlenül járt helyi lakosra az ismerősei találtak rá másnap, amikor látták a sérüléseit azonnal értesítették a rendőrséget és a mentőket is.

A szomszéd bordatöréseket, légmellet és egyéb sérüléseket szenvedett el a bántalmazások következtében, melyek mintegy 3-4 hét alatt gyógyulnak.

Az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség mindhárom gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére tett indítványt a nyomozási bíró felé az eljárás meghiúsításának, valamint a bűnismétlés veszélye okán.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik