Belföld

Tóbiás József lemond képviselői mandátumáról

Tóbiás Józsefnek a Parlament őszi ülésszakáig egyértelművé kellett tennie, kitölti-e a képviselői mandátumát vagy visszaadja azt. Az MSZP volt elnöke jelenleg is a Kanári-szigetekről ingázik Budapestre, ahova azért költözött ki, mert „családjában egy, a gyermeke egészségét érintő előre nem látott élethelyzet alakult ki”. Az Azonnali kereste Tóbiás Józsefet kedden, aki a kérdésre, hogy mi lesz mandátuma sorsa, annyit mondott: ezt a kérdést megbeszélte a pártelnökkel, aki majd tájékoztatja a nyilvánosságot a jövő hét elején.

Tóth Bertalan nem várt a jövő hétig, már ma tájékoztatta a közvéleményt. Tóth Facebook-bejegyzéséből kiderül, hogy lemond képviselői mandátumáról Tóbiás. Íme a pártelnök közleménye:

Amikor Tóbiás Józsi jelezte felém, hogy átmenetileg több időt lesz külföldön, mert kisfia légúti betegsége miatt családjának külföldre kellett költöznie, kértem, hogy a Parlament őszi ülésszakáig tegye egyértelművé, kitölti-e a képviselői mandátumát vagy visszaadja azt. Képviselőtársam ma arról tájékoztatott, hogy gyermeke teljes gyógyulásának érdekében további időt kell külföldön tölteniük, és mivel számára kisfia egészsége mindennél fontosabb, így november elsejével lemond a képviselői mandátumáról. A döntését megértem és tiszteletben tartom.
Szívből kívánok kisfiának mielőbbi gyógyulást magam és a képviselőtársaim nevében.

Tóbiás hiába volt tagja április elejétől a törvényalkotási bizottságnak, a jegyzőkönyvek szerint nyolc ülésből mindössze egyre ment el, miközben bruttó 1,38 millió forint a képviselői fizetése.

kiemelt kép: Marjai János 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik