Belföld

Diktafonra kellett mondania elrablóinak, hogy bocsánatot kér, amiért megerőszakolta a nőt

Emberrablásért kell felelnie annak a szolnoki párnak, akik megfosztották a személyi szabadságától a nő egyik ismerősét, majd pénzt követeltek tőle.

A nő a házukhoz hívta a férfit, majd a ház felújításához szükséges 100 ezer forint átadását kérték tőle. A férfi ezt megtagadta és távozni kívánt a házból, azonban a páros elállta útját, nem engedték el, majd a férfi megütötte a sértettet. A dulakodás során előkerült egy kés is, amellyel mindketten fenyegették a fogva tartott férfit, hogy ha nem ad pénzt, további bántalmazására kerül sor.

A férfi ezt követően ígéretet tett, hogy az utcán parkoló autójából kivesz 30 ezer forintot és azt átadja nekik. Ez az ígéret azonban nem volt elég, az elkövetők a pénz átadásán kívül a sértett szabadon bocsátását attól tették függővé, ha törli a mobiltelefonjáról a rájuk vonatkozó bejegyzéseit, valamint ha olyan, általuk hangfelvételen rögzített valótlan nyilatkozatot tesz, miszerint elnézést kér a nő megerőszakolása miatt.

Miután a férfi mindezeknek eleget tett és a pénzt is átadta, elengedték. A kiszabadult férfi ezt követően feljelentést tett a rendőrségen.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség végrehajtandó börtönt kért a pár mindkét tagjára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik