Belföld

Visszatér a politikába Érpatak korábbi polgármestere

Nagykállón lett önkormányzati képviselő Orosz Mihály Zoltán. A választási iroda adata szerint a négy fideszes mellett négy független képviselő alkotja majd a nagykállói testületet a következő öt évben (köztük Érpatak korábbi vezetője), a polgármester a függetlenként induló Horváth Tibor lesz, aki csaknem 200 szavazattal győzte le kormánypárti riválisát. Az adatokból az is látszik, hogy Orosz Mihály Zoltán meglehetősen népszerű az Érpataktól 10-15 kilométerre fekvő kelet-magyarországi kisvárosban: a fideszes Sörés László mögött 1273 szavazatával a második legnépszerűbb egyéni képviselő lett.

A homofób, rasszista és antiszemita kijelentéseiről ismert Orosz Mihály Zoltán tavaly márciusig volt Érpatak polgármestere, miután 2017 decemberében

azért oszlatta fel magát a település önkormányzata, mert a falu első embere nem tudott elszámolni több kiadással.

Orosz Mihály Zoltán polgármesteri időszakát nemcsak az ún. érpataki modell kidolgozása, de akasztásos botrányok és meredek gazdasági esetek, valamint temérdek per jellemezte, akadt olyan büntetőügy, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.

Ördögűzés Érpatakon
Három ciklus után leváltották Magyarország legkülönösebb polgármesterét. Érpatak most szürreális álomból kezd magához térni. Orosz Mihály Zoltán jelenléte még mindig meghatározó. A „krisztusi erőket” próbálja képviselni, de ingatlanbizniszben is gondolkodik.

Szeptemberben Nagykállón roma jogvédők tiltakoztak Orosz Mihály Zoltán indulása ellen attól tartva, hogy az „érpataki modellt” a városba hozná. Érpatak korábbi polgármestere a Nagykállói Civil Csoport nevű Facebook-oldalon korrupciómentes közélettel és egy átlátható önkormányzat ígéretével kampányolt.

Nagykállón 2014-ben egyébként még a Fidesz nyert: nemcsak a polgármester, de a testület többsége is kormánypárti volt egészen múlt vasárnapig.

Kiemelt kép:Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik