Belföld

Rejtélyes szavazóurnát találtak Budakeszin

Hegyesi Beátát budakeszi ellenzéki jelöltjét hétfő este fél kilenc körül felhívták, hogy egy mozgóurna hever a főúton a Coop áruház mellett. A jelölt az Inforádiónak elmondta:

Odamentem, ott már többen álltak, és valóban, a padkára, a fűre oda volt helyezve egy mozgóurna. Igazából nem tudom, hogy mozgóurna-e, mert a szavazóhelyiségekben is használtak ilyen papírurnát a műanyagurnák mellett.

A szavazóurnában és annak környékén semmilyen papírt nem találtak.

Becsuktuk az urnát, és akkor látszott, hogy maga az urna szája, ahol a szavazatokat be kell ejteni, pecsétes plombával le volt zárva, ahol viszont a szavazatszámláláshoz ki kell nyitni az urnát, ott már nyitva volt

– mondta az ellenzéki jelölt. A helyszínről és az urnáról fotókat készítettek, majd értesítették a rendőrséget, akik első hívásra nem mentek ki a helyszínre, másodjára pedig azt mondták, mennek majd, de nagyon elfoglaltak, másfél órával később viszont már közölték, hogy ez nem az ő hatáskörük.

Hevesi Beáta a Nemzeti Választási Irodához fordult, a jelölt biztos benne, hogy voltak szavazólapok az urnában, szerinte akár több száz is.

A budakeszi jegyző szerint minden urnát szabályosan használtak fel, egyetlen szavazólap sem veszett el, az utcán talált mozgóurna pedig már hulladék volt, amit a Budakeszi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft. hagyhatott el, ezért a jegyző fokozott figyelmet kért a dobozok szállítását és megsemmisítését végző önkormányzati cégtől.

Az ellenzéki polgármesterjelölt erre azt reagálta, hogy ha az urna a kukásautóból esett ki, mert elvitték megsemmisíteni, akkor legalább az derüljön ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik