Belföld

Eszméletlenül vittek kórházba két ovist: cukorkának nézték és megették a felnőttek gyógyszereit

Kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a Szikszói Járási Ügyészség egy aszalói anyuka ellen, mert nem figyelt oda a gyerekeire.

Az anyuka a 3 és 5 esztendős kislányaival átment a közelben lakó rokonaihoz, amíg a gyermekei az udvaron játszottak ő a lakás konyhájában főzött.

A házban lakó felnőttek különböző nyugtató és altató hatású gyógyszereket tartottak a lakásban, amelyek azonban a gyermekek számára hozzáférhető helyen voltak. Erről tudott az asszony is, ennek ellenére nem figyelt gyermekeire. A két kisgyermek azt hitték a nyugtatókról és az altatókról, hogy cukorkák, ezért megették a tablettákat.

Ebéd közben mindkét gyermek aluszékonnyá vált, elveszítették az eszméletüket, ezért mentőt hívtak hozzájuk. Az orvosi ellátás során észlelt tünetek, és az alkalmazott terápia alapján az volt megállapítható, hogy benzodiazepin származékot tartalmazó gyógyszereket fogyasztottak, amelyek kisebb mennyiségben aluszékonyságot, nagyobb koncentrációban kómaszerű állapotot, míg ritkább esetben légzésleállást okozhatnak.

Az ügyészség közérdekű munkát, valamint pénzbüntetést kért a gyerekek édesanyjára.

Fotó: Illusztráció/Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik