Belföld

Patkányügyi ülés helyett tüntetők mentek be a fővárosi városházára

Nagyjából 100-150 tüntető jelent meg az este 9-re összehívott fővárosi közgyűlési ülés helyszínénél, a Városháza előtt – írja az Index.

Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármesterjelöltje kezdeményezésére hívták össze patkányügyben az ülést. Riválisa, Tarlós István ma jelezte, nem fog elmenni. És így tett a többi kormánypárti képviselő is. Így határozatképtelen volt az ülés.

Erre Karácsony behívta a tüntetőket az épületbe, aki nem fért be, kivetítőn nézte a közvetítést.

Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes bejelentette a határozatképtelenséget, mivel a képviselőknek kevesebb mint a fele van jelen. Az ülést így meg sem nyitották, viszont a képviselők arra kérték az Bagdyt legalább a ciklus utolsó ülésén tartsák be a Szervezeti és Működési szabályzatot, és tartsák meg a névsorolvasást. A jelenlévők minden olyan képviselő neve után tapsoltak, aki ott volt, mire a főpolgármester-helyettes cinikusan megjegyezte, hogy lehet tapsikolni, de az ülés még el se kezdődött. Az ülés berekesztése után a képviselők megpróbálták kiszedni Bagdy-ból, hogy hol van a főpolgármester, azonban erre nem kaptak választ.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik