Belföld

Már csak fideszes jelölt cége temethet Dunaújvárosban

Sokáig három cég végezhetett temetést Dunaújvárosban, aztán idén júniusban a fideszes vezetésű önkormányzat egyik rendeletével egyszereplőssé redukálta a helyzetet, vagyis monopolpozícióba hozta az egyik céget. Ez a Dunaújvárosi Kegyelet Kft.

Két dolog történt: rá következő hónapban bejelentették, hogy a cég társtulajdonosa, Palkovics Katalin fideszes színekben indul egyéni képviselőjelöltként a mostani önkormányzati választáson. Másrészt a cég durván megemelte az árakat, sokkal többe kerül most a temetkezés, extrahaszon csapódik le a vállalkozásnál.

Az egyik kiszorult cég tulajdonosa azt mondta az Indexnek, hogy ők 82 ezer forintot kértek egy temetkezésért, ebből 40 ezer forint volt az ő munkadíjuk, 42 ezer forintot pedig a temetőüzemeltető cég számára ki kellett fizetniük. (Ami történetesen a Dunaújvárosi Kegyelet Kft. amúgy.) Most ugyanilyen temetésért a monopolpozícióba hozott cég 202 ezer forintot kér az elhunyt családjától.

Amúgy ez a cég korábban vállalt olyan 50-70 millió forintnyi felújítási munkákat, csak nem csinálták meg, a városi közgyűlés nemrégen elengedte ezt a kötelezettségét a cégnek (pár millió forint fejében.)

Kiemelt képünk illusztráció. Székesfehérvár, 2019. szeptember 7. A zsűri tagjai ellenõrzik a kiásott sírt a IV. Országos sírásó versenyen, a székesfehérvári Új Köztemetőben 2019. szeptember 7-én. A versenyzőknek minél rövidebb idő alatt kellett kiásni egy 80 centiméter széles, 200 centiméter hosszú és 160 centiméter mély sírhelyet. A kiásott földet vissza is kellett hantolni. MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik