Belföld

Kósa az ellenzékről: „Ha nem nyernek, se hatalom, se pénz, ezek nélkül pedig nem tudják, mit csináljanak”

Egy párt, ha komolyan veszi a választóit, és nem csak a zsákmány érdekli, akkor azért, mert esetleg nem győz a választásokon, még nem kell, hogy megsemmisüljön. Ha vannak elveik, vannak választóik, akkor van feladata is, ezek képviselete. Csak azok gondolkodhatnak úgy, hogy „ez a harc lesz a végső”, akiket csak a hatalom és a pénz érdekel. Ha nem nyernek, akkor se hatalom, se pénz, ezek nélkül pedig nem tudják, hogy mit csináljanak

– mondta Kósa Lajos a Magyar Hírlapnak adott interjúban. (A Fidesz kampányfőnöke válaszában az ellenzékre utalt azzal, hogy csak a hatalom és a pénz érdekli.)

Amikor a kampány idején kiszivárgó felvételekről kérdezték, a politikus így felelt:

Ami a Karácsonnyal készült beszélgetésben, vagy akár a kispesti felvételeken hallható, az teljességgel elfogadhatatlan. A korrupció minden fajtája elfogadhatatlan. De ezek a felvételek is csak az ellenzék teljes alkalmatlanságát bizonyítják.

Kósa arról is beszélt, hogy az önkormányzati választáson is tét Magyarország védelme a migránsoktól:

Az olasz baloldal Salvini alatt úgy próbálta meg feltörni az olasz határzárat, hogy behívta a baloldali polgármesterek által irányított városokba a migránsokat. Ez Magyarországon is előfordulhat, hiszen maga Martin Schulz, a korábbi baloldali EP-elnök mondta Szegedről, hogy úgy tudja, a Botka vezette város kész befogadni migránsokat. Botka László szegedi polgármester ezt nem cáfolta. Jobb az óvatosság, a farkas a kertek alatt jár, ne nyissunk neki kaput.

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik