Belföld

Wittinghoff visszautasítja, hogy Borkaihoz hasonlítsák

Sértőnek tartja a két szexvideós ügy párhuzamba állítását.

Az Azonnali.hu-nak adott terjedelmes interjúban Wittinghoff Tamás azt mondja, azért indul újra a polgármesterségért, mert tart attól, ha abbahagyná, Budaörsre is beköltözne a gengszterizmus, ami az országban látható.

A Fidesznek kétségtelenül az a szándéka, hogy én eltűnjek. Nem lennék útban, amikor például a színházigazgatót fenyegetik meg, vagy amikor egy rendezőt akartak elűzni, vagy éppen az iskolák sokszínűségét akarják felszámolni. Az a dolgom, hogy ezzel szemben alternatívát nyújtsak.

Hosszan kell magyaráznia, hogyha a NER-t elfogadhatatlannak tartja, miért nem száll be a nagypolitikába, de azt mondja, neki  nincsenek ilyen ambíciói, annyit akar, hogy a budaörsiek azt érezhessék, „ez kicsit más, szabadabb világ”.

Még akkor sem gondolom, hogy meghatározó nagypolitikai szerepet vállalnék, ha az összes létező ellenzéki szervezet megértené, hogy a mai helyzetben egyetlen hiteles, erős formációba kellene tömörülniük.

Szerinte a kampány sosem volt még ennyire mocskos. A róla közzétett szexvideóról mindent tud. Fél évvel a választás előtt ezzel zsarolták, hogy ne induljon, majd az önkormányzati választás előtt  két héttel közzétették,

nagyon butának kell lenni, hogy ne értsük az összefüggést.

Arról, együttérez-e Győr fideszes polgármesterével, Borkai Zsolttal, azt mondja, határozottan visszautasítja, hogy a két ügyet párhuzamba állítsák.

Engem előre megfontolt szándékkal csapdába csaltak, és a hazugságokkal ellentétben a szexért nem fizettem. Csak magánéleti vonatkozása van. Viszont az alapján, amit a másik ügyről egyelőre tudni lehet, ott már súlyos korrupcióról, sokmilliós útról és sokszereplős orgiáról szólnak a hírek. Nem egyszerűen magánéleti ügyről.

A budaörsiektől soha annyi biztatást, kedvességet, együttérzést nem tapasztalt, mint a videó nyilvánosságra kerülése óta. Ettől függetlenül a dolog mérhetetlenül megviseli.

Borzasztóan szégyellem, ami történt, és hogy milyen hülye voltam, amikor nem ismertem fel a csapda nyilvánvaló jeleit.

Azt látja, felháborodás nem vele, hanem azokkal szemben van, akik ilyen ócska, aljas eszközt használnak a kampányban. Keserűség, indulat van benne, nem érez örömöt amiatt, hogy Borkai ügye az övéről eltereli a figyelmet.

Hosszan beszél programjáról, de az interjúból kiderül az is, hogy nemcsak Orbán Balázs államtitkár, ők sem tudják, miért lepte el a trágyaszag Budaörsöt és a környékét.

Szerintem van, aki tudja, hogy honnan jön a szag, csak nem akarják megmondani.

Budapesti trágyaszag: kirúgtak egy kormányhivatali dolgozót
Állítólag téves tájékoztatást nyújtott.

Kiemelt kép: Wittinghoff Tamás /Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik