Belföld

Minimum 30 év fegyházat kért a főügyészség a VV Fanni megölésével vádolt B. Lászlóra

Nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség Novozánszky Fanni feltételezett gyilkosa, B. László ellen. Bár a holttest felkutatására több százmillió forintot költöttek el a hatóságok, a lány teteme mind a mai napi nem került elő. A főügyészség szerint azonban így is minden bizonyíték arra utal, hogy B. László végzett VV Fannival.

Novozánszki Fanni közel két évvel ezelőtt tűnt el. Keresték már a Dunában, tavakban, Veszprém megyei erdőkben, sőt beszállt az ügybe az FBI egyik nyomozócsoportja is, amely a gyilkossággal gyanúsított férfi profilját elemezte. De ők is csak arra a megállapításra jutottak, hogy a holttest valószínűleg a Dunában vagy egy bányatóban lehet.

Ezt a verziót támasztja alá az is, hogy B. László a „vízihulla”, illetve „vízi holttest” kifejezésekre keresett rá két nappal a lány eltűnése után. Ez pont azon a napon volt, amikor a GPS-adatok szerint hosszabb időt töltött el Dunaújvárosnál a Duna-parton. De az is érdekelte, hogy melyik országgal nincs kiadatási megállapodása hazánknak. A Blikk korábban arról írt, hogy Belize-re keresett rá, arra az országra, amelyiknek semmilyen hivatalos kétoldalú kapcsolata nincs Magyarországgal. B. László a november 24-i elfogása előtt  többször is felkereste a rendőrség hivatalos oldalát, ahol elsősorban a nyilvános körözések érdekelték.

A vádirat szerint a 35 éves férfi sem állandó munkahellyel, sem rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, viszont költekező életmódja fenntartásához pénzre volt szüksége, ezért elhatározta, hogy megkísérel rövid úton pénzt szerezni Fannitól. Hosszas próbálkozást követően 2017. november 20-ára meg is beszélt egy találkozót vele a lány lakására.

Ezt követőn pedig addig verte Fannit az otthonában, amíg a vérző lány magatehetetlen állapotba nem került. Ezt követően B. László több értéktárgyat magához vett, illetve eltette a nő okmányait, illetve olyan dolgokat, amelyekkel azt a látszatot kelthette, hogy elutazott a lány. A férfi ezután a lakáshoz tartozó mélygarázsba parkolt, majd a még mindig magatehetetlen állapotban lévő lányt kézben levitte az autóhoz, annak hátsó ülésére tette, és elhajtott a Budapest XIII. kerület, Cserhalom utcáról nyíló, a Rákos patak mellett húzódó elhagyatott szervizúthoz.

Itt a férfi a korábbi bántalmazás következtében eddigre már életét vesztett lány holttestét összekötözte és a gépkocsi csomagtartójába tette. B. László a járművel Siófokra utazott, ezt követően a holttesttel másnap a szalkszentmártoni bányatavakon keresztül a Duna bal partján lévő elhagyatott, használaton kívüli régi kompátkelőhöz hajtott, ahol a testet a Dunába helyezte. Érdekesség, hogy egy autómegosztó alkalmazás révén egy utast is magával vitt, amikor levitte Siófokra a kocsi csomagtartójába tett áldozatot. A férfi pár nappal később további értékeket hozott el a lány lakásából.

A Fővárosi Főügyészség nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt emelt vádat B. László ellen. A minősített emberölést a törvény tíztől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti.

Úgy tudjuk, hogy a főügyészség életfogytiglant kért B. Lászlóra, azzal, hogy legkorábban harminc év múlva bocsássák szabadon feltételesen. Az „alku” azonban csak akkor áll, ha B. László már az előkészületi ülésen váddal egyező beismerő vallomást tesz.

A házi őrizetben lévő férfi mindezek ellenére is kitart amellett, hogy nem ölt meg senkit. Nagybátyján keresztül korábban azt mondta a Borsnak, hogy vállalja a következményeket a tetteiért.

Tudom, hogy hibáztam, és nagyon bánt a dolog. Most már nekem is meggyőződésem, hogy akiknek átadtam Fannit, nem tisztességes céllal jöttek, nem orvoshoz vitték, és rossz emberek. Sajnálom, hogy Fanni nem tud jelentkezni, és rettentően bántana, ha kiderülne, hogy valami rossz történt vele. A tárgyaláson nyilvánosan szeretnék bocsánatot kérni a családjától, és a saját szeretteimtől is, hogy bíztak bennem, én mégis rosszul cselekedtem. Hülyeség volt egy ájult nőt elvinnem, és vállalom a következményeket. De ennyit tettem, nem többet.

Százmilliókért keresték eddig Novozánszki Fanni holttestét
Csak egy-két bűnügy felgöngyölítése került eddig többe Magyarországon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik