Belföld

Borkai Zsolt megautóztatta a teljes magyar sajtót, hogy egy sötét épület előtt várakozzanak, aztán hazamenjenek

Fotó: Kummer János
Fotó: Kummer János

A magyar sajtó jelentős része ácsorgott ma a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központ sötét épülete előtt, hogy Borkai Zsolt polgármester sajtótájékoztatójára várjon. Délután négy órakor Borkai Zsolt rendkívüli sajtótájékoztót hirdetett meg este hat órára. Miután az újságírók elindultak Győrbe, a polgármesteri hivatal valamivel öt óra után egyszerűen lemondta a programot. 

Az elsötétített épület előtt várakozó újságírókkal senki nem beszélt, azt sem mondták, hogy nem érdemes a polgármesterre várni. Egy darabig elterjedt, hogy a jobboldali sajtó számára mégis lesz sajtótájékoztató, de később ez is elfelejtődött, így Borkai Zsoltnak sikerült a Fidesz-közeli újságírókat is megautóztatnia.

Nehéz elhinni, de Borkai ügye alig egy hete került a nyilvánosság elé. Egy blog kezdett el róla először információkat közölni, jellemzően olyan ügyekben, amelyekkel korábban már foglalkozott a sajtó. Később pedig képeket és videókat is közölt egy adriai szexpartiról, amelyen Borkai és ügyvédje, Rákosfalvy Zoltán vett részt egy jachton.

Győri királyfiból erkölcsi és politikai koldus: Borkai útja a lakótelepről az aranyon át a biztos bukásig
Ha győz is a vasárnapi választáson, heteken belül le kell mondania Borkai Zsoltnak, ezt várják tőle a Fidesz vezetői. Portré az olimpiai bajnok polgármesterről, akinek a vesztét a mögötte álló üzleti kör okozhatta.

Borkai előéletéről egyébként írtunk egy nagyobb cikket is.

Kiemelt kép: Kummer János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik