Belföld

Simon élettársa, Marietta is életfogytiglant kaphat a dövényi gyilkosok közül

Előre kitervelt, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó fegyházra ítélte a bíróság június végén azokat a dövényi gyilkosokat, akik az áldozat barátnőjével nyalatták le ujjukról a vért a vérfürdő után. Az elsőrendű vádlott, V. Simon 35 év, míg a másodrendű vádlott 25 év múlva bocsátható leghamarabb szabadon feltételesen. V. Simon élettársa 25 évet, míg a holttest eltüntetésében segédkező, bűnpártolással vádolt negyedik társuk négy évet kapott.

Ez azt jelenti, hogy a 25 évet kapó, gyilkosságban részt vevő nő, Marietta feltételes kedvezménnyel akár már 16 év múlva szabad lehet. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség szerint a nő mindvégig kezdeményező és irányító volt a fiatalok megkínzásában, sőt a nőt meg is sebesítette késsel. Ezért azt indítványozták, hogy a táblabíróság jelentősen súlyosítson az ítéleten, azaz ő is életfogytiglant kapjon, mint a főbűnösök.

A gyilkossággal vádolt V. Simon és unokatestvére, V. József, azaz Rokkó és Pepes, valamint előbbi élettársa az ismerősüket látogatták meg Dövényben, ahol vele együtt italozni kezdtek. Később azonban szóváltásba keveredtek és ekkor elhatározták, hogy megölik. Egyikük kardot, kést, bicskát készített be az autóba, majd szóltak a férfinak, hogy hazaviszik. Mikor megérkezett a későbbi áldozat élettársa, szóltak neki, hogy üljön be a kocsiba, mert őt is elviszik.

Ezt követően Putnokra indultak a férfi testvéréhez, a sofőr azonban korábban lekanyarodott. Kést nyomott a mellette ülő nő oldalához, a mögötte ülő párja torkát elvágták, a vérét pedig lenyalatták az ujjukról a barátnőjével.

Később egy putnoki pincében többször kardot szúrtak a férfi fejébe és testébe. Az elkövetők több mint ötven sebet ejtettek az áldozaton. Barátnője a helyszíni szemle során azt mondta, végig kellett néznie, ahogy szinte földarabolják a szerelmét a szeme előtt. Ezután a dövényi házba vitték a nőt és a szőnyegbe csavart holttestet. A nőt combon szúrták, majd azzal fenyegették, hogy megerőszakolják. Az asszonyt végül másnap elengedték, a holttestet pedig egy sertéstrágyával teli emésztőgödörbe dobták.

A négy vádlott összesen közel kilencven év fegyházat, illetve börtönt kapott, az ítélet ellen valamennyien fellebbeztek. A másodfokú eljárás a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik