Belföld

Orbán: Nincs igény arra, hogy országjárásban legyek

Ha a miskolciak fejlesztéseket, beruházásokat akarnak, ha meg akarják valósítani a már kidolgozott terveket, akkor működjünk együtt, és Miskolc próbáljon a nyerő oldalon maradni

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök a borsodi megyeszékhelyen a helyi televízió Miskolci Napló című műsorában kedden. Beszélt arról is, a miniszterelnöknek akkor kell egy kampányban részt vennie, ha országos kérdésekre akarják a figyelmet irányítani. Szerinte itt most nem ez a helyzet, arra akarják ráirányítani az emberek figyelmét, hogy

fontos, hogy alkalmas jelölteket találjanak a városi testületekbe, és alkalmas polgármestert válasszanak.

Úgy látja, ő ehhez keveset tud hozzátenni, mert a jelölteket helyben ismerik, a döntést sokkal inkább a személyes helyismeret alapján érdemes meghozni, nem pedig az ő politikai természetű kommentárjai alapján.

Nincs igény arra, hogy országjárásban legyek

– tette hozzá.

Orbán Viktor elmondta, Miskolcra azért ment el mégis, mert azt egy fontos városnak tartja, becsületbeli ügynek nevezte, hogy ott legyen. Nem meglepő, Orbán támogatja Alakszai Zoltánt, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét, jó szívvel ajánlja. A miniszterelnök agilisnak nevezte a polgármesterjelöltet, szerinte van benne energia, lehet vele dolgozni.

Mindazonáltal a döntő ok, amiért Miskolcra látogatott, hogy tartozik az előző polgármesternek, Kriza Ákosnak, akivel régóta dolgozik együtt – mondta Orbán. Az előző polgármester szerinte fantasztikus munkát végzett a városban, most fognak beérni ennek a gyümölcsei. Orbán arról is beszélt, hogy nem szabad engedni, hogy az ellenzék főhadiszállást csináljon Miskolcból, és az előző évek munkája áldozatául essen a pártcsatározásoknak.

Orbán Viktor hozzátette:

ha olyan polgármester lesz, akivel tudok együttműködni, akkor biztosan meg is csináljuk azokat a beruházásokat, amelyek a várost nemcsak biztonságossá teszik, hanem széppé.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy Miskolc előtt két lehetőség áll:

azt is lehet csinálni, amit az ellenzék javasol, ha az emberek ezt választják, akkor úgy lesz, a Demokratikus Koalíció (DK) politikájának megfelelően harcolni fognak a kormány ellen.

Ugyanakkor Orbán Viktor azt ajánlotta, hogy ne egymás ellen harcoljanak, hanem harcoljanak inkább a városért. Ehhez viszont egy olyan polgármester kell, aki a város érdekében a kormánnyal együttműködik – fűzte hozzá.

kiemelt kép: mti

Ajánlott videó

Olvasói sztorik