Belföld

Kirabolt egy látássérült nőt Maglódon, pár perccel később lecsapott rá a sors

A Monori Járási Ügyészség rablás miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy idős, látássérült nőt rabolt ki Maglódon.

A  budapesti férfi autóval érkezett Maglódra tavaly decemberben. Pár ezer forintért tankolt egy benzinkútnál, majd fizetés nélkül elhajtott.

Az egyik helyi utcában felfigyelt egy 78 éves asszonyra, aki pásztázó fehérbottal ballagott. Kabátján látássérült feliratú kitűzőt viselt. A nyakában vitt táskájában több mint 50 ezer forint volt a személyes iratai mellett.

A férfi megállt az úttesten és útbaigazítást kért az idős nőtől. Az asszony elmondta, hogy a környéken nincsen olyan utca, amit keres. Ekkor a férfi megragadta az asszony táskáját és megpróbálta a nyakából kiszedni. Az idős nő két kézzel szorította a táskát, a férfi viszont egyre erősebben rángatta a nőt, mígnem nekilökte a gépkocsi ajtajának. A férfi végül elszakította a táska pántját, visszaült vele az autóba és nagy sebességgel elhajtott.

Az asszony segélykiáltásaira egy közelben lakó értesítette a rendőröket. A Monori Rendőrkapitányság rendőrei pár percen belül rátaláltak az elkövetőre, aki egy közeli utcában éppen a kocsiját próbálta kiszabadítani a sárból.

A Monori Járási Ügyészség minősített rablás miatt emelt vádat a férfival szemben, aki fogvatartásban várja a tárgyalást.

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik