Belföld

Le kell szedni az összes fideszes plakátot Érden

A Fővárosi Ítélőtábla mai döntése alapján el kell távolítani a fideszes választási plakátokat Érden – tudta meg a 24.hu. A bíróság szerint ugyanis a Fidesz jelöltjei megsértették és jelenleg is megsértik a választás tisztaságát és az esélyegyenlőség alapelvét.

Korábban az Index számolt be arról, hogy kétféle narancssárga, nemzeti lobogós, háromszöges dizájnra épülő, azonos betűtípust használó sajtókampány hirdetéseivel találkozhatnak az érdiek. Az egyik a Fidesz–KDNP–Összefogás Egyesület által támogatott helyi jelölteket hirdeti az önkormányzati választások előtt, a másik az Érdi Modern Városok Program kereteiben megvalósuló városfejlesztési eredményeket.

Érdi Modern Városok / T. Mészáros András / Facebook

Az ellenzéki pártok szerint ez a plakát-kombináció egyértelműen a választók megtévesztésére irányult, ezt mondta ki most a bíróság is, amely megállapította, hogy

T. Mészáros András polgármesterjelölt, Antunovits Antal, Simó Károly, Riebel Zsófia, Dr. Bács István, Recsnyik Richárd, Kopor Tihamér, Józsa Csaba László, Demjén Attila, Fülöp Sándorné, Zólyomi Ádám, Barits Máté és Takács Éva képviselőjelöltek, továbbá a Fidesz-KDNP-Összefogás Egyesület, mint jelölő szervezetek, megsértették és folyamatosan fennálló jogsértő állapotra tekintettel jelenleg is megsértik a választás tisztaságának, a jelöltek és a jelölő szervezetek között esélyegyenlőség, továbbá a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét azzal, hogy olyan kampányeszközöket használnak, amelyek arculati elemei, a választói akarat befolyásolására alkalmas módon azonosak az Önkormányzat által a Modern Városok Programban használt arculati elemekkel.

A bíróság a Fideszt a további jogszabálysértéstől eltiltotta, vagyis ezek a plakátok nem maradhatnak kint az érdi utcákon. Az eljárást elindító ellenzéki Csőzik László polgármesterjelölt felszólította T. Mészáros Andrást és csapatát, hogy a Bíróság ítélete szerint valamennyi törvénysértő plakátját azonnal cserélje le, illetve távolítsa el a közterületekről – tudta meg a 24.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik