Belföld

Vádat emeltek a herbál és kristály árulásából élő kevermesi család tagjai ellen

A Békés Megyei Főügyészség kábítószer és új pszichoaktív anyag kereskedelme miatt emelt vádat egy kevermesi házaspár és fiuk ellen, akik herbál és kristály adásvételéből szereztek jövedelmet.

A család 2017-ben legalább 9 személynek értékesített herbál és kristály néven ismert kábítószert, valamint új pszichoaktív anyagot, amelyért a fogyasztók kevermesi otthonukban keresték fel őket.

A 45 éves férfi és 43 éves felesége, valamint 25 éves gyermekük együttműködtek az értékesítés kapcsán, aki éppen otthon volt, az adta el az illegális anyagot a vevőknek. A házaspár december 13-án fiuk autójával Tiszaföldvárra ment, és ott értékesítésre szánt, jelentős mennyiségű mefedront tartalmazó, közel 50 gramm tömegű fehér színű port vásárolt.

Amikor útban voltak hazafelé, a rendőrök Medgyesegyháza külterületén lekapcsolták őket, és a kocsi tetőterében kialakított rejtekhelyen megtalálták a kábítószert.

A főügyészség mind a három elkövetőre letöltendő börtönt kért. A házaspár letartóztatásban várja a bírósági eljárást, amely a Gyulai Törvényszéken folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik