Belföld

Deutsch: Karácsony migránsok ezreinek Budapestre telepítéséről egyeztetett

Deutsch Tamás azt állította egy pénteki sajtótájékoztatón, hogy Frans Timmermans „eligazítást tartott” Brüsszelben Karácsony Gergelynek. Az ellenzéki főpolgármester-jelölt beszámolt róla, hogy az Európai Bizottság klímavédelemért felelős alelnöke ígéretet tett neki, hogy a Bizottságnak külön, elkülönített pénzügyi forrásai lesznek a városoknak a következő ciklusban – azaz Karácsony uniós forrásokért lobbizott, amelyeket Budapest vezetőjeként hívna le, amennyiben megválasztanák, nem migránsok betelepítését sürgette.

Deutsch Tamás viszont minderről tudomást sem akart venni, és arról beszélt, hogy Karácsony és Timmermans egy bevándorláspárti megállapodást készítettek elő, hogy

utat nyissanak annak, hogy Budapestre is illegális bevándorlók százait, ezreit, vagy akár nagyobb létszámban is, betelepítsenek.

A fideszes EP-képviselő szerint Timmermans Soros György embere, „a leghajmeresztőbb bevándorláspárti elképzeléseket” vallja. Deutsch szerint Timmermans ezért keresi a kapcsolatot „bevándorláspárti” városvezetőkkel, hogy migránsokat telepítsen a városaikba.

Mivel Timmermansnak nincs ilyen terve, Karácsony nem egyeztetett ilyesmiről Timmermansszal, ezért amit Deutsch előadott, az a fake news szótári esete.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik