Belföld

Nem engedték Baranyi Krisztináéknak, hogy ellenőrizzék a kamunak tűnő jelöltek ajánlásait

A Fővárosi Választási Bizottsághoz (FVB) fordul Baranyi Krisztina ferencvárosi ellenzéki csapata, miután a Helyi Választási Bizottságban (HVB) nem engedélyezték a közösen induló ellenzéki pártok delegáltjának, hogy betekintsen a több gyanút is felvető aláírásgyűjtő-ívekbe, értesült az Index.

A HVB fideszes delegáltja, a munkáspárti, valamint a fideszes Bácskai János által vezetett önkormányzat bizottság tagjai egyetértettek abban, hogy a bizottság ne vizsgálja meg, történt-e csalás a Ferencvárosban a jelöltállítás során. A bizottság így 5-1 arányban utasította el, hogy a közös ellenzéki delegált, a momentumos Nagy Károly megnézhesse a gyanúsnak gondolt aláírásokat.

Az ellenzékiek az olyan szinte a semmiből feltűnő jelöltek és jelölő szervezetek ajánlóíveire lennének kíváncsiak, mint Cséplő Dániel exszocialista politikus, vagy az Erzsébetvárosban Hunvald Györgyöt jelölő Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület és polgármesterjelöltje, Deutsch László. Illetve Baranyiék szerint Fléger Tamás munkáspárti polgármesterjelölt is rejtélyes körülmények között állt rajthoz.

Nagy Tibor szerint az a gyanú, hogy nem csak kamujelölteket indítanak a szavazatok megosztására, hanem ezeknek a jelölteknek a megfelelő számú ajánlás összegyűjtéséhez az adatokat is másolhatták, méghozzá fideszes ívekről. A Momentum-delegált szerint ugyanis az, hogy az ellenzéki érzelmű szavazókat megzavarják, megosszák a szavazatokat, kizárólag a Fidesznek áll érdekében.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik