Belföld

Mobilját nézegette a tatabányai tinilány, elütötték a zebrán

Tehergépkocsi gázolt el egy szabálytalanul közlekedő 15 éves lányt szerda reggel Tatabányán. A tini 7 óra 35 perckor a Szent Borbála úton akart átkelni az zebrán.

A mobilját nézegette, és a rá vonatkozó tilos jelzés ellenére kezdte meg a zebrán az átkelést. Ekkor ütötte el a Mohi Rezső utca irányába szabályosan közlekedő tehergépkocsi. A balesetben megsérült tinit kórházba vitték a mentők.

A hasonló balesetek megelőzése érdekében a rendőrség kéri a járókelőket, hogy mielőtt az úttestre lépnek, nézzenek körül, hogy biztonságosan áthaladhatnak-e azon! A gyalogosok tilos jelzésen, illetve tiltott helyen ne haladjanak át, még akkor sem, ha szerintük biztonságos lenne az áthaladás! Haladásuk közben ne használjanak mobiltelefont, vagy bármilyen olyan eszközt, ami elvonja a figyelmüket a közlekedésről!

Emellett fontos hangsúlyozni, hogy az utak biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva, türelmesen, egymásra odafigyelve, toleranciát és empátiát mutatva vesznek részt a közlekedésben.

Videón, ahogy elgázolnak egy iskolás kislányt a zebrán Miskolcon
A gyerek teljesen szabályosan próbált átkelni a gyalogos-átkelőhelyen, amikor elütötték. Nyugalom megzavarására alkalmas felvétel!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik