Belföld

Tagadja bűnösségét a barátnője fejét összeroncsoló óbudai gyilkos

Tagadja bűnösségét az a 26 éves budapesti férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte a 18 éves barátnőjét Óbudán. A 24.hu megtudta, hogy az emberöléssel gyanúsított Sz. Tamás nem tett beismerő vallomást a gyanúsítotti kihallgatása során.

Mint ismert egy kertész szombat délután füvet nyírt Óbudán az egyik Ladik utcai ingatlannál. Az ott lévő elhagyott épületben egy összeroncsolt fejű női holttestet talált. Ezt követően szólt a telek tulajdonosának, akivel értesítették a rendőrséget.

A BRFK nyomozói az eljárás során azonosították a 18 éves áldozatot, és a szemle során beszerzett adatok, valamint a szakértői vélemények beszerzését követően a halált okozó testi sértés miatt indított nyomozást átminősítették emberölés bűntettére. A nyomozás során azt is megállapították, hogy a fiatal nő halála 10-12 nappal a megtalálása előtt következett be.

A BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság járőrei szeptember 24-én, még a holttest megtalálása előtt igazoltattak egy férfit, aki a rendőröknek hamis adatokat diktált be, ezért előállították. A kapitányságon kiderült, hogy a férfi ellen a Tatabányai Járásbíróság lopás és magánlaksértés miatt már elfogatóparancsot adott ki, ezért átszállították a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe.

Közben kiderült, hogy az emberöléssel gyanúsítható férfi az áldozat barátja és azonos azzal, akit szeptember 24-én igazoltattak Angyalföldön. Sz. Tamás egyelőre a hallgatást választotta a beismerő vallomás helyett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik