Belföld

Letartóztatták a kötegyáni „bérgyilkost”: félmilliót kért, hogy ne gyilkoljon

A Gyulai Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt kezdeményezte annak a 42 éves kötegyáni férfinak a letartóztatását, aki augusztus végén megzsarolt egy méhkeréki férfit.

A zsaroló telefonon kért találkozót a férfitól a Méhkeréket Újszalontával összekötő úton található mázsaháznál. Amikor a sértett megérkezett a helyszínre, a 42 éves férfi megkérte, hogy üljön be a kocsijába, majd Újszalonta felé indult. Amikor elindultak azzal fenyegette az utasát, hogy megöli, ha nem fizet neki félmilliót.

A 42 éves férfi azt állította, hogy az a kötegyáni férfi bérelte fel a gyilkosságra, akinek a feleségével összeköltözött, ha azonban megkapja a pénzt, akkor „eltekint” a bérgyilkosságtól. A megzsarolt férfi a súlyos fenyegetés hatására még aznap este Kötegyánban, a gyanúsított lakóháza előtt átadta a kért összeget a zsarolónak.

A zsaroló és az élettársa Svájcban akart munkát vállalni. Már össze is készítették a csomagjaikat az éjszakai utazáshoz, amikor pár nappal ezelőtt lekapcsolták őket a rendőrök.

A letartóztatás kezdeményezésére egyrészt azért került sor, mert a bűncselekmény magas büntetési tétele és a tervezett külföldi utazás miatt tartani lehet az elkövető szökésétől, elrejtőzésétől. Emellett fennáll a veszélye annak is, hogy szabadlábra kerülése esetén megfélemlítené az áldozatát vagy a még ki nem hallgatott tanúkat.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója 1 hónapra elrendelte a zsaroló letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik