Belföld

Évekig verte, legalább hatszor zaklatta volt élettársát egy hódmezővásárhelyi férfi a távoltartás alatt

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a hódmezővásárhelyi férfinak, aki éveken keresztül bántalmazta, zaklatta élettársát, amit a bíróság által elrendelt távoltartás alatt is tovább folytatott.

A gyanú szerint a férfi 2015 nyara óta havi rendszerességgel bántalmazta élettársát, illetőleg törte össze a bútorokat az otthonukban, vagy más használati tárgyakat. Több alkalommal előfordult az is, hogy a gyanúsított egy baltát vágott a szekrénybe.

A nő idén nyáron már nem bírta tovább elviselni a rendszeres vitákat és bántalmazásokat, megszakította az élettársi kapcsolatot és véglegesen elköltözött a férfitól. A gyanúsított ezt követően sem hagyott fel a zaklatásokkal, bántalmazásokkal, amelyekre a közös gyermekekkel való kapcsolattartások szolgáltattak lehetőséget. Az egyik ilyen alkalommal, augusztus 27-én erőszakkal bement a volt élettárs lakásába, ahol lefejelte, majd  szidalmazta a nőt.

A rendőrség szeptember elején gyanúsítottként hallgatta ki a férfit könnyű testi sértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak miatt, a nyomozási bíró távoltartást rendelt el vele szemben, amely szerint köteles volt magát legalább 200 méter távolságra távoltartani a nő lakóhelyétől, továbbá köteles lett volna tartózkodni attól, hogy az asszonnyal közvetlenül kapcsolatba lépjen. A férfit azonban ez nem különösebben izgatta, szeptember 23-n éjfél körül ismét bement a nő lakásába, és a felszólítás ellenére sem volt hajlandó onnan eltávozni, megvalósítva így a magánlaksértés bűntettét is.

Az ügyészség letartóztatást indítványozott a büntetett előéletű férfire, aki legalább hat alkalommal kereste fel a nőt a lakásában a távoltartás alatt, több esetben ittas állapotban és csak a telefonon értesített rendőrség kiérkezésére volt hajlandó eltávozni.

Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik