Belföld

Hann Endre: Karácsonyt gyengíti Puzsér indulása

A Medián ügyvezetője volt kollégájáról azt mondta, túl kulturált a magyar politikához.

A Klubrádióban Hann Endre azt mondta: Puzsér Róbert innen is, onnan is vihet el szavazókat, elitellenes álláspontja sok fiatalnak vonzó lehet, de a mérések alapján nem olyanok  támogatják, akik nagyon elkötelezettek valamelyik irányba. Ha nem indulna, az az összellenzéki jelölt, Karácsony Gergely esélyeit növelné.

A Medián ügyvezetője szerint egyelőre többen akarnak stabilitást, mint változást. Azért a legnépszerűbb országosan a Fidesz, mert a többség szerint „jobb a biztos rossz, mint a bizonytalan jövő”. Ez  kispolgárian hangzik, de a szavazók többsége, ha egyáltalán polgár, akkor inkább – nem sértésnek szánva – kicsike polgár.

Ők csak akkor akarnak változást, ha a  már a szilárdnak tűnő rendszer kezd fellazulni. Ezért Orbán Viktor szerencsésnek is mondható, mert egy nagy gazdasági válság idején került újból hatalomra, amikor volt igény a változásra, majd a krízisból nemsokára a világ és Magyarország is kilábalt.

»Sors bona, nihil aliud«, vagyis Jó szerencse, semmi más. Zrínyi Miklós jelmondata ma is találó

– tette hozzá Hann Endre, aki arról a kritikáról, hogy Karácsonynak nem kellett volna összeállnia az MSZP-vel, azt mondta, jelenleg nem volt más választása, az összefogással tehet kísérletet a Fidesz leváltására legalább a fővárosban.

Hangsúlyozta: „játékból” összeadták az ellenzéki pártok támogatottságát. és a választani tudó biztos szavazóknál a Fideszt  Budapesten 10 százalékkal verik, tehát Tarlós István bizonyos érdeme, hogy mégsem egyértelmű Karácsony Gergely győzelme. Azt nem tartja véletlennek, hogy sem Tarlós, sem más kerületi polgármesterjelölt nem hangsúlyozza, hogy a Fidesz embere.

A Medián ügyvezetője azt mondta, hogy Karácsony Gergely – aki korábban a cégnél kollégája volt – nagyon jó kutató volt. Úgy látja,  elég jó politikusnak is. Nem bánná, ha ebben is sikeres lenne, de túl kulturált, etikus és finom ember ahhoz, hogy a politikát sérülés nélkül tudja csinálni.

Karácsony feljött Tarlósra
Hibahatáron belül az ellenzéki polgármester-jelölt.

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik