Belföld

Beiskoláznák a kórházigazgatókat

Beiskolázza az Állami Számvevőszék (ÁSZ) azokat a kórházigazgatókat, akiknek intézményében korábban hiányosságokat találtak – írja a Népszava. Az öthetes kurzus november közepén indul és 17 intézményvezetőnek ajánlották föl a továbbképzés lehetőségét, mivel mind a 17 legutóbb ellenőrzött kórházban találtak hiányosságokat, egyikében sem volt „teljesen szabályszerű a gazdálkodás”.

A Népszava információi szerint az érintett főigazgatók úgy érzik, nem lehetőséget, hanem vissza nem utasítható ajánlatot kaptak, amely heti 5-6 óra többletfeladatot jelent számukra majd. A kurzusra a Miskolci Egyetemen kerül majd sor. Volt, aki azért furcsállta a beiskolázást, mert a gazdálkodást a költségvetési felügyelő irányítja, vagyis nem a kórházigazgatók. Más valaki azt nyilatkozta a lapnak, hogy tanács helyett normális finanszírozásra volna inkább szükségük.

A kurzus egyébként nem kötelező, az ÁSZ úgy fogalmaz: egy lehetőség arra, hogy az intézményvezetők minél több olyan jó gyakorlatot ismerhessenek meg, amely segítheti őket a korrupciós kockázatok elkerülésében és a „szabályosság” betartásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik