Belföld

Feljelentette agresszív férjét a többgyermekes anya, nem változott a helyzet, baltával sújtott le rá, majd rendőrt hívott

Saját kezébe vette a dolgokat egy 38 éves szakmári anyuka miután megelégelte, hogy agresszívan viselkedik vele az italozó életmódot folytató férje. Az asszony tavaly novemberben feljelentette, öt hónappal később pedig egy baltával legalább háromszor fejbe vágta a férfit. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat az asszony ellen.

A 38 éves nő és férje hét éve éltek együtt, a kapcsolatuk azonban két évvel ezelőtt megromlott A férj egyre sűrűbben italozott, ilyenkor agresszívvé vált és számos esetben bántalmazta a feleségét, de a háztartás költségeihez sem járult hozzá megfelelően. Viszonyuk még inkább elmérgesedett, miután kiderült, hogy a nő kapcsolatot létesített egy másik férfival.

Az asszony tavaly novemberben feljelentette a férfit a kalocsai rendőrségen, mert megpofozta, fojtogatta és egy kávés poharat vágott a fejéhez. Az eljárás emiatt jelenleg is folyamatban van.

Április 13-án a nő és férje este fél 9 körül értek haza, a férj ezúttal is jócskán ittas volt. Miután a gyermekeiket lefektették aludni, a férj a közös ágyukban minden konkrét előzmény nélkül szidalmazni kezdte az asszonyt, karját megragadta, lábába belerúgott, miközben mindketten felültek az ágyban.

Ekkor a nő – tartva az újabb bántalmazástól – felkapott az ágy mellől egy baltát és legalább háromszor lesújtott a férje fejére. A családfő az első ütéstől visszahanyatlott az ágyra, így a további ütéseket hanyatt fekvő helyzetben szenvedte el.

Az asszony az ütések után kiszaladt az udvarra és a baltát eldobva telefonon értesítette a rendőrséget. A helyszínre érkező mentők a férfit kórházba szállították, míg az asszonyt a rendőrök előállították. A férfi a fején és a jobb könyökén repesztett sérüléseket és zúzódásokat, valamint közvetetten életveszélyes sérülésként a jobb halántékcsont darabos törését szenvedte el, melyhez kis kiterjedésű keményburok alatti vérzés is társult.

A szabadlábon védekező, büntetlen előéletű anyukát a főügyészség életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja és felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a baltát is el kell kobozni. A nő bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Fotó: illusztráció

Ajánlott videó

Olvasói sztorik