Belföld

860 ezerért festettek Orbán kedvenc játékára

Nem tetszett nekik, hogy felcsúti lett a nyíregyházi kisvasút.

A narancs.hu ír arról, hogy rongálásért komoly bírságot kaptak a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) aktivistái, akik egy éve Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc falujában akcióztak.

Nem tetszett nekik, hogy a nyíregyházi kisvasút szerelvényeit Felcsútra vitték.

Matricákkal a megállóhelyek neveit a régi szabolcsiakra cserélték. Így lett a Puskás Akadémia megállóból „Sóstói Gyógyfürdő”, az alcsútdoboziból „Nagyhalászi Kendergyár”. A Vál-völgyi Kisvasút Nagyállomásánál azonban nem találtak táblát, ezért a vagonra festették fel a „Szabolcs visszavár!” mondatot. Később három helyen a peront és az akkor épülő tó vízelvezetőjét is lefújták.

Erről videó is készült.

A Bicskei Járásbíróság társtettesként elkövetett rongálás miatt marasztalta el a három vádlottat. Beismerő vallomásuk és korábbi büntetlenségük miatt bírságot szabott ki, az elsőrendű vádlottra 150 ezer, két társára 100-100 ezer forintot, de ki kell fizetniük a rongálással okozott mintegy 340 ezer forintos kárt és a 172 ezer forintos bűnügyi költséget is.

A 860 ezer forintos összeg meghaladja a három aktivista jelenlegi anyagi lehetőségeit. Kovács Gergő, az MKKP elnöke felajánlotta a pénzügyi segítséget, de ezt elutasították, a vádlottak mára eltávolodtak a párttól. Arra már a Momentum hívta fel a figyelmet, hogy hétfőn Nyíregyházán gyűjtés indult a bajba jutott aktivisták megsegítésére.

 

Kiemelt kép: 24.hu/Berecz Valter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik