Belföld

Orbánt saját minisztere hazudtolta meg

Nem értette, miért akar Szeged migránsvárossá válni. Kiderült, ha akarna sem tudna.

Orbán Viktor szerint Szeged a baloldal kezén első számú betelepítési célpont lesz. A Délmagyar idézte a miniszterelnököt, aki a Fidesz 28. kongresszusán érthetetlennek nevezte, hogy

miért akarnak kimaradni a fejlődésből, miért akarnak migránsvárossá válni.

A kormányfő szerint a betelepítési kvóta megvétózása után már nem országokkal, hanem városokkal akarnak majd megállapodni, ha pedig a szegediek tényleg ezt akarják, Botka László helyett egyszerűbb lenne Frans Timmermanst felkérni polgármesternek.

Azt viszont már a Szeged.hu írja, hogy Orbán Viktor óriásit hazudott. A portál szerint ráadásul a saját belügyminisztere cáfolta meg, éppen Szegeden. Pintér Sándor néhány napja nyilvánvalóvá tette, hogy magától sem Szeged, sem más város nem válhat migránsvárossá.

Egy önkormányzat sem határozhatja meg a menekültek befogadását, ezt az állam határozhatja meg. Csak az állam folytathat menekültügyi eljárást és adhat ki letelepedési engedélyt.

A portál szerint a Fidesz éppen azzal vádolja az ellenzéket, amit csinál. Nemesi Pál polgármesterjelölt ugyanis nem is titkolja, hogy külföldieket dolgoztat projektjein.

A hivatalosan függetlenként induló üzletember ezt követően gyakorlatilag megismételte az orbáni gondolatokat. Azt írta, hogy

Magyarország ugyan megvétózza a migránsok betelepítési kvótáira vonatkozó uniós tervet, de a következő lépésként a nagyvárosok vezetőivel fognak majd tárgyalni a migránspárti európai politikusok.

Információi szerint Szeged lehet az első számú betelepítési célpont, amit ő apaként, nagyapaként és lokálpatriótaként sem fog eltűrni, és a szegedieknek meg kell mutatniuk, nem akarnak migránsvárost.

Kiemelt kép: Orbán Viktor a párt újraválasztott elnöke a Fidesz tisztújító kongresszusán szeptember 29-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik