Belföld

Bejutott az ellenzék az MTVA székházába

A vezérigazgató fogadta őket, majd jött egy bohócruhás nyugdíjas.

Bejutottak az MTVA székházába az ellenzéki képviselők, és annyit elértek, hogy a Papp Dániel vezérigazgató fogadta őket.

Előtte Gréczy Zsolt (DK) jelezte, hogy az állami hírgyár Orbán Viktort és a Fideszt szolgálja, csak híreket hamisít. A független Hadházy Ákos arról beszélt, hogy amikor Orbán Viktor tagadja a  sajtószabadság hiányát, akkor nem szabad elfelejteni, hogy az elmúlt években a nullával volt egyenlő az ellenzéki megszólalás élő adásban. Ezért el kell távolítani a hírhamisító Papp Dánielt a tévé éléről, törvényben kell megtiltani a fideszes propagandát.

A liberális Bősz Anett arról beszélt, hogy az MTVA egy külön valóságot épít a szavazóknak, míg a szocialista Harangozó Tamás ehhez annyit tett hozzá, hogy mindezt a 80-90 milliárd forintos éves költségvetésből, ráadásul törvénysértően.

Az épületben Papp Dániel azt mondta, korábban azért nem fogadta az ellenzékieket, mert ők rátörtek az intézményre. A vezérigazgató vitatta felelősségét a kormányzati túlsúlyért, azt mondta, tartalmi ügyekért a Duna Médiaszolgáltató Zrt. felel. Azt mondta, az ellenzék panaszaival forduljon a médiahatósághoz.

Hadházy ismét felszólította, hogy a törvénynek megfelelően segítse a képviselői munkájukat, Gréczy Zsolt pedig közölte, hogy bocsánatot kellene kérnie tőlük.

A találkozó után kiderült, hogy semmilyen garanciát nem kaptak kiegyensúlyozott tájékoztatásra. Hadházy Ákos ezt úgy foglalta össze, hogy a hírhamisító Papp Dániel egyetlen kérdésükre sem válaszolt, ezért egyértelmű a feladat, mindent meg kell tenni, hogy leváltsák,

ki kell kényszeríteni egy konszenzusos vezető kinevezését és a fizetett kormánypropaganda törvényi tiltását.

A sajtótájékoztatót megzavarta egy idős bohócnak öltözött férfi, aki mindvégig a helyszínen üvöltözött és nem is tagadta, hogy fideszes, és Orbán Viktor rajongója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik