Belföld

Többször is volt büntetve ittas vezetésért a ceglédi kamaszlányt halálra gázoló férfi

Letartóztatta a Budakörnyéki Járásbíróság azt a ceglédi férfit, aki halálra gázolt egy kamaszlányt pénteken este.

F. Attila eset fél nyolc körül Cegléd lakott területén kívül, jogsi nélkül ittas állapotban közlekedett autójában egy utassal. Előtte az út szélén haladt a kivilágított kerékpárjával a tinilány, B. N. és a baleset másik sérültje K. B. is.

A bringások és a gyanúsított kocsija között azonban több jármű is közlekedett. A 31 éves férfi megkezdte az előtte haladó járművek előzését, és az előzést a folyamatos ellentétes irányú forgalom miatt úgy hajtotta végre, hogy az egyes megelőzött járművek elé visszatért a haladási iránya szerinti jobb oldali forgalmi sávba, fékezésre kényszerítve ezzel a megelőzött járműveket.

A közvetlenül a biciklisek mögött közlekedő jármű előzése során F. Attila az ittassága miatt nem észlelte az úttesten haladó kerékpárosokat, és amikor vissza akart térni a jobb oldali sávba elütötte a bringásokat. A tinilány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A másik bringás nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A balesetet mind a gyanúsított, mind utasa észlelte, ennek ellenére a gyanúsított járművével a helyszínen nem állt meg, nem győződött meg arról, hogy a sérültek segítségre szorulnak-e, hanem a helyszínről elhajtott. A férfi Cegléden leállította a járművet, majd visszatért Csemőre, ahol a gépkocsi indítókulcsát és távirányítóját az út menti árokba dobta. F. Attilát a csemői lakásában fogták el.

Kiderült, hogy a férfi már többször volt büntetve ittas vezetés miatt, a mostani bűncselekményeket is felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el. Okkal feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén veszélyeztetné a bizonyítást, vagy megfélemlítené a büntetőeljárásban részt vevőket, jogellenesen befolyásolna, tárgyi bizonyítási eszközt, elektronikus adatot vagy vagyonelkobzás alá eső dolgot megsemmisítene, meghamisítana vagy elrejtene, illetve újabb bűncselekményt követne el.

A bűncselekmény követően a gyanúsított a járművét Cegléden hátra hagyta, annak indítókulcsát Csemőn dobta el, és megpróbálta rávenni utasát, hogy a nyomozó hatóság esetleges érdeklődése esetén állítsa azt, hogy a járművet ellopták, és a balesetről ne tegyen említést.A bíróság letartóztatta a cserbenhagyó gázolót. A döntés végleges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik