Belföld

Bayer a lobotómia előtt ezt kérte Orbántól

Ha már jogállamiság. Szerinte a magyar kormányfőnek kell számon kérnie finn kollégáját

Hétfőn Budapestre látogat az Európai Unió soros elnökségét betöltő Finnország miniszterelnöke, Antti Rinne. Ez megihlette Bayer Zsoltot, meg is írta a Magyar Nemzetben, mit kér Orbán Viktortól.

Felütésként megjegyzi, hogy szerinte három pont teljesítésével lehetnének csak a magyarok (értsd: fideszesek) „jó európaiak” és „demokratasák” Brüsszel szemében.

  1. A Fidesz – kétharmados győzelme dacára – ellenfeleit kérné fel kormányalakításra. Miniszterelnök egy Brüsszel vagy Soros György által kijelölt civil szervezet vezetője lenne.
  2. Ellentmondást nem tűrő hangon kijelentenék, hogy semmi elképzelésük nincs Magyaroország jövőjéről.
  3. Lobotómiát (a homloklebeny megsemmisítése, amely jelentős személyiségváltozást vagy szellemi leépülést eredményez) végeztetnének el magukon.

Bayer Zsolt még várna ezen döntésekkel, „ellenben határozottan” kéri, hogy Orbán Viktor szembesítse Antti Rinnét azokkal a kérdésekkel (hetet sorol fel), amelyek szerinte aggályosak a finn  jogállamiság szempontjából.

Kérjük tehát a magyar miniszterelnököt, hogy ezeket a kérdéseket vitassa meg finn kollégájával. Leginkább azért, mert a döntéseink előtt tudni akarjuk, csak nekünk kell-e lobotómiát végeztetni magunkon, hogy jó európaiak lehessünk, vagy ez mások számára is előírás? Köszönöm Miniszterelnök Úr segítségét!

Mindez nem nagy kérés, hiszen Orbán Viktor Tusványoson már jónéhány Bayer által felsorolt példát említett akkor, amikor arra utalt, felemásnak tarja, hogy éppen a finnek fogják értékelni a magyar jogállamiság helyzetét, amit Antti Rinne korábban élesen bírált. A Fidesz politikusai és sajtója szerint e téren Finnország azonban rosszabbul teljesít Magyarországnál, kormányfője pedig kettős mércét alkalmaz, mert szociáldemokrata.

Kiemelt kép: 24.hu / Neményi Márton

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik