Belföld

Jövő héten visszatér az ősz

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint meleg, napsütéses, de szeles idővel indul a jövő hét – írja az MTI. Szerdától egyre többfelé várható eső, nagyjából 10 fokos lehűléssel és akár talaj menti faggyal is kell számolni.

Hétfőn a többórás napsütés mellett helyenként alakul ki záporeső, egy-egy zivatar. A délnyugati országrész kivételével sokfelé viharossá fokozódik a szél, legerősebb széllökések az északi megyékben, a magasabban fekvő területeken várhatók.

A leghidegebb órákban 10-17 fok lesz, napközben 22-27 fokig melegszik majd a levegő.

Kedden napos idő várható, csapadék nem valószínű. A szél megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik. A minimumhőmérséklet döntően 10-15, a maximumhőmérséklet 20-25 fok között alakul.

Szerdán egyre többfelé várható eső és zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A szél megélénkül, időnként meg is erősödik, estétől viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-15, a legmagasabb hőmérséklet 20-26 fok között alakul, de a Dunántúl nyugati részein ennél hűvösebb is lehet.

Csütörtökön északnyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadék. A szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, majd estére mérséklődik a légmozgás. A minimumhőmérséklet 8-14 fok, a nappali maximum 11-16 fok között alakul.

Pénteken és szombaton hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Pénteken nem valószínű csapadék, szombaton viszont helyenként előfordulhat zápor. A leghidegebb órákban 3-8 fok lesz, helyenként talaj menti fagy is jelentkezhet. Napközben 13-18 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap néhol fordulhat elő zápor. A minimumhőmérséklet 3-8 fok között várható, helyenként talaj menti fagy is lehet. A nappali maximumok 14-19 fok között alakulnak.

Kiemelt fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik