Belföld

Északon veszélyjelzés, délen indián nyár

Frontok jönnek és mennek, kemény napok várnak az erre érzékenyekre.

Éjszaka hidegfront érkezett, ezért szombaton több helyen lehet  eső, zápor az északi tájakon, északkeleten akár egy-egy zivatar is kialakulhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat emiatt figyelmeztetést adott ki két megyére.

 

Azt is írták, hogy hajnalban az Északi-középhegység völgyeiben helyenként köd képződhet, ami a délelőtti órákban oszlik fel.

A Kiderül.hu szerint szombaton délen a szakadozottabb felhőzet mellett hosszabb napos időszakok lesznek, egyre nagyobb területen fordul északnyugatira, nyugatira a szél. A hőmérséklet napközben 16 és 24, késő este 13 és 19 fok között alakul. A mostani hidegfront jelentősebb lehűlést nem hoz, keddig egymást váltják a frontok, csütörtökön több fokos lehűlés jöhet.

Vasárnap eleinte változóan felhős lesz az ég, délután csökken a felhőzet. Elvétve, főként délen lehet kisebb eső, zápor. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, északnyugaton helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9-15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 25 fok között várható.

Hétfőn kezdetben kevés lesz a felhő, majd északon megnövekszik a fátyolfelhőzet, másutt gomolyfelhők képződnek. Elszórtan lehet  zápor, zivatar. A szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 25 fok között várható.

Kedden és szerdán még hasonló lesz napközben hőmérséklet, de  csütörtökön beköszönt a szeles, esős ősz, a legmagasabb nappali hőmérséklet már csak 11-17 fok között valószínű.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik