Belföld

Tarlós visszadobja majd a túlárazott Lánchíd-tendereket

Állítja a Főpolgármesteri Hivatal.

Hétfőn írtuk meg, hogy az mfor szerint olyan drága a Lánchíd felújítása, hogy nem lesz pénz a Váralagútra. A portál információja szerint a Fidesznél és a fővárosnál is egyaránt jól fekvő, a hármas metró rekonstrukciójában is szerepet kapó Strabag újíthatja fel a Lánchidat és a 2-es villamos pesti hídfője alatti villamospályáját és aluljárót, míg az alagút rekonstrukcióját Szíjj László cége, a Duna Aszfalt kaphatja. A hídfelújítási munkába a pályázaton állítólag szintén induló Hídépítő-csoportot is bevonhatják majd alvállalkozóként, részben a feladat nagysága, részben a pályázati eredmény megtámadásának elhárítása okán.

Olyan drága a Lánchíd felújítása, hogy nem lesz pénz a Váralagútra
A városvezetés várhatóan kettébontja a Lánchíd és a Váralagút felújítását.

Az oldal azt írta, a városvezetés várhatóan kettébontja a Lánchíd és a Váralagút felújítását és az utóbbi tenderrészt eredménytelennek nyilvánítja és bizonytalan ideig elhalasztja, hogy nekiláthassanak a hídfelújításnak. Erre reagált szombaton a Főpolgármesteri Hivatal, közleményükben azt írják,

a főpolgármester a túlárazott Lánchíd tendereket ugyanúgy visszadobja, ahogy kétszer is tette azt a 3-as metró infrastruktúra pályázataival. A Lánchíd pedig ugyanúgy megújul, ahogy felújítják a 3-as metrót is.

Kiemelt kép: Balogh Zoltán / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik