Belföld

Figyelmeztetésben részesültek az M7-esen kő-papír-ollót játszó motoros rendőrök

Lezárult a fegyelmi eljárás annak a két motoros rendőrnek az ügyében, akik kő-papír-ollót játszottak pár héttel ezelőtt az M7-esen. A sokakat megmosolyogtató két rendőr végül figyelmeztetésben részesült.

Megkerestük a BRFK-t, hogy a fegyelmi eljárás részleteiről, s arról érdeklődjünk, hogy így utólag nem érzik-e úgy, hogy túl szigorúan jártak el, mert sokak szerint a rendőrök viselkedése inkább emberi volt, mint veszélyes, az alábbi választ kaptuk:

„Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy a BRFK az esettel összefüggésben a két rendőr ellen fegyelmi eljárást folytatott le. Tekintettel arra, hogy a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvény értelmében az információs önrendelkezésről szóló törvény rendelkezésein túl közérdekből nyilvános adat a hivatásos állomány tagjainak rendfokozata, állampolgársága, szolgálati helye, valamint a részére adományozott kitüntető cím és a kitüntető cím adományozásának időpontja. Tekintettel arra, hogy a jogszabály alapján a fegyelmi eljárás nem tartozik ebbe a körbe, így erről bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni.”

– közölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik