Belföld csatatér 2019 - szeged

Visszalépésre szólították fel a Fidesz által támogatott szegedi polgármesterjelöltet

Botrány van Nemesi Pállal kapcsolatban – mondta sajtótájékoztatóján csütörtökön Szabó Bálint, a Mindenki Szegedért Mozgalom polgármesterjelöltje a Ferróép Zrt. székháza előtt.

Szabó visszalépésre szólította fel Nemesit arra hivatkozva, hogy a Fidesz-KDNP által támogatott polgármesterjelölt a 24.hu-nak adott interjújában elismerte, hogy a Szeviép-csőd előtt, közben és után is bizniszelt a vállalat vezetőivel.

Nemesi az interjúban valóban elismerte, hogy cége több, milliárdos projekten is együtt dolgozott a Szeviéppel, amely évekig szitokszó volt a jobboldali sajtóban, és meggyanúsítottak mindenkit, aki együttműködött a szegedi vállalattal. Nemesi szerint azonban ezek „abszolút alaptalan gyanúsítgatások” voltak.

Szabó emiatt nemcsak a polgármester-jelöltségtől való visszalépésre, de az Iparkamara éléről való távozásra is felszólította Nemesit. A Mindenki Szegedért Mozgalom polgármesterjelöltje hozzátette, ha ez nem történik meg, akkor a kampányt követően vállalkozói érdekérvényesítő és tiltakozó tüntetéssorozatot szerveznek ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik