Belföld

Kazahsztáni ételtől lehetett rosszul Kövér László

Valószínűleg egy komoly gyomorrontás miatt lett rosszul Kövér László házelnök a szlovák kormány repülőgépén kedden. A különgép megszakította útját, és kényszerleszállást hajtott végre Varsóban, ahol kórházba szállították a magyar politikust.

Az Országgyűlés elnöke az Eurázsiai Államok Parlamenti Elnökeinek IV. Találkozóján vett részt a kazahsztáni Nur-Szultanban, ahova Andrej Danko szlovák házelnökkel együtt utazott.

A Blikk egy neve elhallgatását kérő bennfentesre hivatkozva azt írta, hogy a kazah ételek árthattak meg Kövérnek. Súlyos gyomorrontást kaphatott, de azt még nem sikerült pontosan kideríteni, hogy melyik étel okozhatta a panaszokat.

Mindenki megijedt, ezért szálltak le Varsóban. Akkor még nem voltak biztosak abban, hogy mi a baj, s ki akarták zárni, hogy van-e valami az erős gyomorrontáson kívül. Miután megállapították, hogy csak a gyomra rossz a politikusnak, folytatták az útjukat

– mondta a Blikk informátora.

Andrej Danko gáláns gesztussal Varsóból haza is fuvarozta kollégáját. Danko utasítására a kormánygép módosította az eredeti útvonaltervet, és nem Pozsonyban, hanem Kövér kedvéért Budapesten landolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik