Belföld

Kilakoltatás Budapesten: „Kezdjen el szedelőzködni és a hétvégén tűnjön el a lakásból”

Pénze és ruhája is a lakásban maradt annak a budapesti nőnek, aki csupán egy véletlen folytán tudta meg, hogy hétfőn el kell hagyniuk az otthonukat, tudta meg az atv.hu.

Sz. Ildikó a lapnak arról számolt be, hogy múlt pénteken két rendőr kopogtatott az ajtajukon, akik közölték a fiával, hogy a végrehajtó hétfőn tíz órakor rendőri segítséget kért a kilakoltatásukhoz.

A nő állítása szerint semmilyen értesítést nem kapott a kilakoltatás időpontjáról, és azóta sem kapott hivatalos dokumentumot arról, ami bizonyítaná, hogy az ingatlan elhagyására a végrehajtó konkrét dátum megjelölésével felszólította volna.

A család ezt követően elment a kerületi rendőrkapitányságra, ahol azt a tájékoztatást kapták, megkeresést kaptak egy végrehajtótól, hogy a megadott időpontban rendőri jelenléttel biztosítsák a végrehajtó személyes biztonságát.

Ezután elmentek a XVII. kerületi jegyzőhöz birtokvédelmet kérni az előzetes értesítés nélküli rendőri jelenléttel való kilakoltatás ellen, majd a Központi Nyomozó Főügyészségre vezetett az útjuk, hogy feljelentést tegyenek a végrehajtó és a két rendőr ellen, de itt is azt tudták csak meg, hogy hivatalos személlyel szemben feljelentést csak ügyfélfogadási időben lehet tenni.

A beszámoló szerint később a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra mentek azonnali jogvédelemért, ahol közölték, hogy nem létezik ügyeletes bíró.

Amikor pénteken kétségbeesetten felhívta a végrehajtó-helyettest, azt a választ kapta, hogy nincs szükség a bizonyításra, mivel saját maga által kiállított jegyzőkönyvvel tudja igazolni a saját maga általi kézbesítést.

Ezt követően a férfi hangnemet váltott és közölte:

most kezdjen el szedelőzködni és a hétvégén tűnjön el onnan abból a lakásból!

Az atv.hu a kerületi jegyzőt és a végrehajtót is megkereste, hogy az értesítés tényét alátámasztó hivatalos dokumentumok felől érdeklődjön. Előbbi adatvédelmi okokra hivatkozva nem válaszolt, utóbbi pedig gyakorlatilag azt mondta, hogy a postán adják fel a kérdéseiket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik