Belföld

Ismerőseire akarta kenni a főbérlője megölését, de végül megtört a zabari gyilkos

Szerdán a tanúk meghallgatásával, azaz a szembesítéssel folytatódott a Balassagyarmati Törvényszéken annak a 25 éves férfinak a pere, aki bajonettel végezte ki a főbérlőjét tavaly májusban. Azt a két tanút hallgatták ki ugyanis, akire rá akarta verni a balhét B. Cs. a brutális gyilkosság után.

B. Cs. az ominózus napon folyamatosan italozott a főbérlője lakásában. Később elment szórakozni, s csak éjfél körül érkezett vissza. Berúgta az ajtót, majd minden indok nélkül megütötte a lakásban tartózkodó feleségét.

A tulajdonos rászólt, hogy fejezze a felesége bántalmazását, de rá sem hederített és hajánál fogva húzta tovább az asszonyt a földön. A főbérlő ezt követően a nő védelmére kelt és dulakodni kezdett a férfivel. B. Cs. ezt követően átment az utca túloldalán lakó ismerőséhez, hogy tőle értesítse a rendőrséget az őt ért bántalmazás miatt. A főbérlő meghallva a férfi telefonálását, trágár szavakkal szidni kezdte.

B. Cs. a telefonhívást követően magához vette a konyhában az ismerőse tulajdonát képező 3,5 cm széles és 27 cm pengehosszúságú bajonettjét, kirohant vele a házból, majd többször is megszúrta, megvágta vele a tulajdonost. A főbérlő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

B. Cs. a kihallgatása során az ismerőseire akarta verni a balhét. Azt állította, hogy ők szurkálták össze a főbérlőjét. A nyomozás során azonban kiderült, hogy ez nem igaz. A férfi ezt követően változtatott a korábbi vallomásán, és beismerte a bűnösségét.

A szerdai tárgyaláson pedig sor került az ismerőseivel való szembesítésre is. A beidézett tanúk továbbra is kitartottak amellett, hogy semmi közük a gyilkossághoz, s azt B. Cs. követte el.  A brutális gyilkossággal vádolt férfi 10-től 20 évig terjedő fegyházat, vagy akár életfogytiglanit is kaphat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt.

A következő tárgyalás november 4-én a szakértők meghallgatásával folytatódik. Ezen már perbeszéd is várható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik