Belföld

Informatikai fejlesztésekre kap pénzt az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet

Nagy teljesítményű szervert, számítógépeket, monitorokat, nyomtatókat szerezhet be az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében – mondta el az intézmény főigazgatója hétfőn sajtótájékoztatón. Az OORI 223,9 millió forintból fejlesztheti informatikai rendszerét, az intézmény így lecserélheti régi, elavult eszközeit.

Cserháti Péter közölte, az elmúlt években is történtek fejlesztések a sérült emberek komplex rehabilitációját végző, 422 ágyas intézetben. Felújították a központi épületet, ahol a műtők, a terápiás részleg és a kómacentrum is működik, a pavilonépületekben pedig energetikai korszerűsítés történt.

Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár azt mondta, az Egészséges Budapest Programmal 2017-ben egy olyan hosszú távú fejlesztést indítottak el a fővárosban és Pest megyében, amely a 21. században helyt tud állni. Olyan új struktúrát, amely mind építészetileg, mind az informatikai és orvosi eszközök tekintetében kiszolgálja a beteg- és orvosigényeket. Ezekre a fejlesztésekre 700 milliárd forintot szán a kormány 2026-ig, és első lépésben az informatikai beszerzések történtek meg.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik