Belföld

Nézőpont: Tarlós 53, Karácsony 40, Puzsér 7, Berki 0%

A kormányközeli intézet szerint a főpolgármester növelte előnyét.

A biztos részvételt ígérő budapesti választók 53 százaléka Tarlós Istvánt, 40 százaléka Karácsony Gergelyt, 7 százaléka Puzsér Róbertet támogatja. Berki Krisztián 0 százalékon áll ebben a körben. A Nézőpont Intézet három héttel az önkormányzati választás előtt mérte ezt a Magyar Nemzetnek.

Az összes megkérdezett 43 százaléka Tarlósra, 29 százaléka Karácsonyra, 6 százaléka Puzsérra, 1 százaléka Berkire szavazna.

Az alkalmassági versenyben Tarlós István 57, Karácsony Gergely 35, Puzsér Róbert 10, Berki Krisztián 2 százalékot kapott. Itt a főpolgármester előnye befagyott, a két héttel korábbi kutatáshoz  képest csak hibahatáron belüli eltérések vannak.

A Nézőpont Intézet szerint már a budapestiek 64 százaléka számít Tarlós győzelmére. Szeptember elején még 60 százalékot mértek.

 

 

 

 

Módszertan

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása 2019. szeptember 11. és szeptember 21. között készült Budapesten, 1000 fő telefonos megkérdezésével. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb fővárosi lakosságra nem, kor, és iskolai végzettség szerint, a maximális mintavételi hiba 3,2 százalék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik