Belföld

Nyomoznak a Karácsonyt megzavaró hajósok ellen

Egyedi azonosító jellel visszaélés gyanúja miatt, ismeretlen tettessel szemben nyomozást indított a BRFK annak a motorcsónaknak az ügyében, amely vasárnap próbálta megzavarni Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt programbemutatóját – tudta meg a Népszava a rendőrségtől.

A rendezvényt megzavaró aktivisták egy hangszóróval felszerelt motorcsónakkal érkeztek a helyszínre, amelynek letakarták a lajstromszámát. Az Index egyik olvasója azonban észrevette, amikor a rendezvény után a hajót a Római-parton kiemelték a vízből és bevitték egy csónakházba.

A hírportál hétfőn beszéltek annak a klubnak a vezetőjével, amelynek hajótárolójába a járművet nyaranta évek óta elhelyezi a tulajdonosa. Az illető azt mesélte, hogy vasárnap dél után nem sokkal tették vízre a motorcsónakot, látta a két, akkor még letakart hangfalat az elején. A tulajdonos vezette a hajót, ehhez ugyanis jogosítvány kell. Mögötte egy férfi és egy nő ült, mindkettőjük kapucnit viselt. A cég vezetője nem árulta el a tulajdonos nevét, annyit azonban elmondott, hogy vasárnap délután három körül vitték vissza hozzájuk a járművet, amelyet aztán a vízi rendészet is keresett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik